Kayıtlar

Şubat 22, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sağlıklı kalp için 10 ipucu

Bilim adamları kalp ve damar sağlığını korumak için yapılması gerekenleri listeledi 1- İşlenmiş değil tahıllı yiyin Kepekli un, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı besinler, kalp dostu olarak listede ilk sırada yer alıyor. Bu ürünler düşük kalorileri sayesinde daha fazla doygunluk hissi veriyor. 2- Omega-3 kalbi koruyor Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar içerdikleri omega-3 yağ asitleriyle, kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve kan basıncını dengeleyici bir işlev görüyorlar. Prof. Artinian, “Haftada en az 3 buçuk porsiyon yağlı balık, kalbin tıpkı yağlanan bir makine gibi rahat çalışmasını sağlıyor” dedi. 3- Düzenli kolesterol testi yaptırın Vücudun her zaman bir belirti göstermeyeceğini unutmayarak 20 ve üstü yaş grubunun her 5 yılda bir kolesterol testi yaptırması tavsiye ediliyor. 4- Aşırı kırmızı et tüketmeyin Sağlıklı bir beslenme programında, günde 3 köfte büyüklüğünde yağsız pişirilmiş kırmızı etten daha fazlasının yer almaması gerektiğini belirten Profesör