Kalsiyum nelerde var?

Aşağıda günlük yaşantımızda aldığımız çeşitli besinlerin kalsiyum içeriklerini bulabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde incelerseniz halk arasında "kalsiyum kaynağı" olarak bilinen "kemik güçlendirici" bazı besin maddelerinin aslında oldukça düşük kalsiyum içerdiklerini (örnek et türleri), bazı besin maddelerinin ise "hayret verici bir şekilde" yüksek oranda kalsiyum içerdiklerini görebilirsiniz (örnek nohut, badem içi, pekmez)

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ
(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ
(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ
(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PADDLE BOARD Nedir?

Vitamin Nedir?

Beslenme hakkında bilinmesi gerekenler